Kaj početi v Izoli

Izola s svojimi plažami ponuja mnogo vodne zabave, obenem pa staro mestno jedro vabi, da ga raziščete. Privoščite si pristne in okusne morske jedi, ob večerih pa kozarec lokalnega vina.

Simonov zaliv (San Simon) ponuja zabavo in aktivno preživljanje prostega časa. Nahaja se v bližini hotela Belvedere, na plaži pa so tobogani za otroke, igrišča za odbojko in bari. Za zabavo lahko najamete tudi pedolino. Do Simonovega zaliva priporočamo tudi sprehod zvečer ali zjutraj, da uživate v čudovitem sončnem vzhodu ali zahodu.
Plaža Bele skale se nahaja na približno polovici poti med Izolo in Strunjanom, do nje pa lahko dostopate s katerega koli obalnega mesta. Do nje se lahko zapeljete tudi z najetim čolnom ali ladjico.
Do plaže Svetilnik vas vodi le kratek sprehod iz starega mestnega jedra Izole. Na plaži Svetilnik lahko prostor za brisačo najdete tudi v senci borovcev, zvečer pa s koktejlom v roki občudujete veličasten sončni zahod.
Plaža za gibalno ovirane in slepe se nahaja le nekoliko naprej od plaže Svetilnik. Zraven plaže je na voljo še bazen za gibalno ovirane in bar. V bližini plaže je tudi parkirišče.
Pasja plaža v Izoli je edina pasja plaža v Sloveniji. Najdete jo lahko ob nekdanji tovarni Delamaris, na plaži pa je postavljena tudi pipa s svežo vodo in pergola za senco.
Plaža Delfin se nahaja v bližini hotela Delfin, približno na polovici med plažo Svetilnik in San Simon. Na betonski plaži je samopostrežni bar s sladoledom, igrišča za odbojko in parkirišče za avtodome.

Kaj je v bližini

Marina Izola 0,2 km, Terme Strunjan 4,5 km, Terme Portorož 6 km, jezero Fiesa 6,3 km, Cerkev Svetog Jurija 7,2 km, Krajinski park Sečoveljske soline 7,7 km,

Plaže v tem predelu

Svetilnik Beach:  Različne vrste peska. Plavanje, Vodni športi, Hrana in pijača, Opazovanje sončnega zahoda 300 m.
Delfin Beach:  Plavanje, Hrana in pijača 1 km.
Simonov Zaliv:  Beach Različne vrste peska. Plavanje, Vodni športi, Hrana in pijača, Opazovanje sončnega zahoda 1,4 km.